Du behöver

  • 1 st fisk 400 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 st purjolök
  • 5 dl grönsaksblandning fryst
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 msk redningsmjöl ljust
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

1
1. Halvtina fisken och skär i stora tärningar.

2
2. Smält smör i en panna, rör ner curry och purjo. Fräs en minut under omrörning. Lägg i grönsaker, häll på vatten och buljong. Koka upp.

3
3. Skaka samman grädde och redningsmjöl. Vispa ner i spadet. Lägg i fisken. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills fisken är genomkokt.

4
4. Salta och peppra. Strö på paprikapulver. Bjud med kokt, pressad potatis.