Du behöver
- 600 g skinnfri laxfilé
- Marinad:
- rivet skal av 1 apelsin
- 2 dl pressad apelsinsaft
- 1 msk olivolja
- 1½ msk hackad färsk dragon
- Till ugnsbakningen:
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl hackade pecannötter
- 1½ msk dragon
- salt och malen vitpeppar
Gör så här
1
                1.
            
2
                Tvätta apelsinen noga, pressa ut saften och riv skalet. Hacka dragonen och spara 1 1/2 msk till nöttäcket. Blanda samman apelsinskal, apelsinsaft, olivolja och dragon. Låt laxen dra i marinaden en timme i en tillsluten plastpåse i kyl.
            
3
                2.
            
4
                Sätt ugnen på 180° och smörj en ugnssäker form.
            
5
                3.
            
6
                Låt marinaden rinna av och lägg laxen i formen. Pensla laxen med dijonsenap, strö över pecannötterna och resten av dragonen. Ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills laxen har nått en innertempertur på 72° . Servera gärna med en bönsallad.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            








 
                             
                             
                            








