Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk smör eller stekflott
  • 10 st potatis fasta
  • salt, svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 2 nypa kajennpeppar

Gör så här

1
Halvera löken, skala den och vitlöken. Skiva tunt. Mjukstek allt i hälften av fettet i medelvarm stekpanna. Ta upp.

2
Skala potatisen, skiva den tunt och skölj skivorna. Badda dem torra i ren handduk.

3
Stek potatisen, hälften i taget, i fett, vänd om emellanåt. Salta och peppra under stekningen.

4
Lägg ner lök, vitlök och potatis i stekpannan. Vispa samman ägg, vatten, salt och kajennpeppar. Häll smeten över stekpannans innehåll. Låt omeletten steka sig krämig under lock, cirka 10 minuter på knapp medelvärme.

5
Stjälp gärna upp på tallrik och lägg på det tillbehör du valt.

6
Citrondressad grönsallad passar bra till. Serveringstips: Stekt tärnad bacon, skivat, rimmat stekt fläsk, grova skivor paprikakorv, sardiner eller sardeller från burk.