Du behöver
- 1 st gul lök
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 1.5 msk smör eller stekflott
- 10 st potatis fasta
- salt, svartpeppar
- 4 st ägg
- 4 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 nypa kajennpeppar
Gör så här
1
Halvera löken, skala den och vitlöken. Skiva tunt. Mjukstek allt i hälften av fettet i medelvarm stekpanna. Ta upp.
2
Skala potatisen, skiva den tunt och skölj skivorna. Badda dem torra i ren handduk.
3
Stek potatisen, hälften i taget, i fett, vänd om emellanåt. Salta och peppra under stekningen.
4
Lägg ner lök, vitlök och potatis i stekpannan. Vispa samman ägg, vatten, salt och kajennpeppar. Häll smeten över stekpannans innehåll. Låt omeletten steka sig krämig under lock, cirka 10 minuter på knapp medelvärme.
5
Stjälp gärna upp på tallrik och lägg på det tillbehör du valt.
6
Citrondressad grönsallad passar bra till. Serveringstips: Stekt tärnad bacon, skivat, rimmat stekt fläsk, grova skivor paprikakorv, sardiner eller sardeller från burk.