Du behöver
- ca 500 g laxfilé
- 1 tsk olja, 4 g
- 1 citron
- 1/2–1 tsk flingsalt
- vitpeppar
- 400 g tinad bladspenat
- 2 msk klippt gräslök
- 1 dl lättgrädde, 5 %
- 1/2 tsk salt
- 1 dutt kajennpeppar
Gör så här
1
1 Skär bort det yttre fiskköttet och dra bort benen. Dela i 8–12 tjocka strimlor och trä dem på träspett. Pensla med olja, strö på citronrasp, salt och peppar. Grilla i lätt oljad panna 3 minuter på varje sida.
2
3
2 Krama vattnet ur spenaten, lägg i kastrull med gräslöken. Tillsätt grädde, salta, peppra och smaksätt med kajenn. Låt puttra några minuter.
4
5
3 Servera med kokt potatis och citron att droppa på. Koka en sats potatis till, att ha till tortillan dag 2.