Du behöver

  • ca 500 g laxfilé
  • 1 tsk olja, 4 g
  • 1 citron
  • 1/2–1 tsk flingsalt
  • vitpeppar
  • 400 g tinad bladspenat
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 dl lättgrädde, 5 %
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dutt kajennpeppar

Gör så här

1
1 Skär bort det yttre fiskköttet och dra bort benen. Dela i 8–12 tjocka strimlor och trä dem på träspett. Pensla med olja, strö på citronrasp, salt och peppar. Grilla i lätt oljad panna 3 minuter på varje sida.

2

3
2 Krama vattnet ur spenaten, lägg i kastrull med gräslöken. Tillsätt grädde, salta, peppra och smaksätt med kajenn. Låt puttra några minuter.

4

5
3 Servera med kokt potatis och citron att droppa på. Koka en sats potatis till, att ha till tortillan dag 2.