Du behöver

  • 4 st portionskycklingar eller 1 stor kyckling (drygt 1 kg) delad i 4 delar

Marinad: 4 portioner

2 msk soja
3 msk flytande honung
2 tsk ingefärspulver
2 krm svartpeppar

Sås: 2-3 portioner

2 msk crème fraîche (gärna den på 8 % fett)
50 g philadelphiaost (gärna light med vitlök och örter)
1 st äggula
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
0.25 krm kajennpeppar
saft några droppar från citron

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser. Pensla kycklingarnas ryggsidor eller delarnas undersidor med marinad. Lägg kycklingarna med ryggsidan upp eller delarnas undersida upp i en ugnssäker form. Pensla med hälften av marinaden. Stek i 175 graders ugnsvärme 15 minuter. Vänd kycklingarna/fågeldelarna. Pensla översidan med marinad och stek ytterligare cirka 15 min eller tills bitarna känns klara då är köttsaften helt klar, absolut inte rosa) och har fått en läcker färg.

2
Vispa alla ingredienser och smaka av såsen.