Du behöver

  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk torkade grönpepparkorn
  • 1 msk torkad rosépeppar
  • salt
  • 4 utskurna biffar (à 125 g)
  • smör
  • 1/2–1 dl rödvin (matlagningsvin från butik går utmärkt)
  • 1 gurka, skalad, urkärnad och skuren i 1 1/2 cm tjocka skivor
  • Tillbehör:
  • buljongkokt potatis
  • sallad
  • tomater

Gör så här

1
1 Krossa pepparsorterna. Salta köttbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Stek dem i smöret. Ta upp och låt rödvinet hettas upp och eventuellt koka ner lite.

2

3
2 Lägg tillbaka biffarna i stekpannan. Koka gurkan ett par minuter i lättsaltat vatten.

4

5
3 Servera med buljongkokt potatis,

6
sallad och tomater.