Du behöver
- ca 800 g mandelpotatis, skalad och skuren i mindre bitar
- 10 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- smör
- 2–3 dl mjölk, varm
- salt
- svartpeppar
- ca 400 g kycklinglever
- 4 msk balsamvinäger
- 1 1/2 msk vatten
- 3 msk kapris
- Tillbehör:
- ärter
- tomater
- vitlöksklyftor
Gör så här
1
1 Sätt på potatisen. Bryn vitlöksklyftorna i oljan cirka 10 minuter. Ta upp klyftorna. Spar oljan.
2
2 Mosa den avrunna, färdigkokta potatisen med några av vitlöksklyftorna, lite smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3
3 Pensla leverbitarna med oljan från vitlöken. Salta, peppra och grilla dem 1 1/2–3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
4
4 Koka upp balsamvinäger och vatten. Tillsätt kaprisen.