Du behöver

  • ca 800 g mandelpotatis, skalad och skuren i mindre bitar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • smör
  • 2–3 dl mjölk, varm
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 400 g kycklinglever
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 msk vatten
  • 3 msk kapris
  • Tillbehör:
  • ärter
  • tomater
  • vitlöksklyftor

Gör så här

1
1 Sätt på potatisen. Bryn vitlöksklyftorna i oljan cirka 10 minuter. Ta upp klyftorna. Spar oljan.

2
2 Mosa den avrunna, färdigkokta potatisen med några av vitlöksklyftorna, lite smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3
3 Pensla leverbitarna med oljan från vitlöken. Salta, peppra och grilla dem 1 1/2–3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.

4
4 Koka upp balsamvinäger och vatten. Tillsätt kaprisen.