Du behöver

  • 4 rejäla grönsalladsblad
  • ½ isbergssalladshuvud
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 röd paprika
  • 1/3 slanggurka
  • 2 tomater
  • 300 g emmentaler
  • 150 g brie
  • 50 g ädelost
  • Till dekoration:
  • persilja
  • Dressing:
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • ½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 50 g ädelost
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

1
Blanda samman yoghurt, vatten och olja. Smula ner ädelosten och krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.

2

3
Ansa och skölj sallad, selleri, paprika och gurka. Riv isbergssalladen i mindre bitar och skär sellerin i små bitar. Strimla paprikan och gurkan. Skär tomaterna i klyftor eller skivor. Fördela grönsalladsbladen och isbergssalladen på fyra tallrikar. Lägg på selleri, paprika, gurka och tomat.

4

5
Skär emmentalen i strimlor och brien i bitar. Toppa salladen med osten och dekorera med persilja. Servera salladen med dressingen.