Du behöver

  • 800 g tjocka revbensspjäll, knäckta
  • 2 msk salt
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 msk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 lagerblad
  • vatten
  • Glasering:
  • 4 msk flytande honung
  • 1 msk kokspad
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

1
Gnid in revbenen med saltet och låt rimma i 2 timmar. Koka sedan spjället i cirka 1 1/2 timme med porter, enbär, timjan och lagerblad. Fyll upp med vatten så att det täcker spjällen under hela kokningen. Lyft upp spjällen och kyl ner dem.

2

3
Lägg i ugnsfast form. Blanda ihop honung och kokspad med enbär och timjan. Pensla spjällen runt om. Glasera dem i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter. Pensla ytterligare någon gång under glaseringen.