Du behöver
- 800 g tjocka revbensspjäll, knäckta
- 2 msk salt
- 2 flaskor porter à 33 cl
- 1 msk krossade enbär
- 1 tsk torkad timjan
- 4 lagerblad
- vatten
- Glasering:
- 4 msk flytande honung
- 1 msk kokspad
- 1 tsk krossade enbär
- 1 tsk torkad timjan
Gör så här
1
Gnid in revbenen med saltet och låt rimma i 2 timmar. Koka sedan spjället i cirka 1 1/2 timme med porter, enbär, timjan och lagerblad. Fyll upp med vatten så att det täcker spjällen under hela kokningen. Lyft upp spjällen och kyl ner dem.
2
3
Lägg i ugnsfast form. Blanda ihop honung och kokspad med enbär och timjan. Pensla spjällen runt om. Glasera dem i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter. Pensla ytterligare någon gång under glaseringen.