Du behöver
- 4 kycklingfiléer (eller någon billigare kycklingdel, till exempel klubba eller lår)
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl mjölk
- 1 tsk fransk senap
- 2 dl grovhackad saltgurka
- 1 dl grovhackad purjolök
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i smör eller margarin i en stekpanna. Rör ner mjölet i matlagningsyoghurten så att den inte skär sig vid kokning. Blanda yoghurt, hönsbuljongtärning, mjölk och fransk senap i en vid kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och låt alltsammans sjuda under lock tills kycklingen är färdig, cirka 10 minuter. Blanda ner saltgurka och purjolök de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och kokt broccoli.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows