Du behöver

  • 4 kycklingfiléer (eller någon billigare kycklingdel, till exempel klubba eller lår)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl grovhackad saltgurka
  • 1 dl grovhackad purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna i smör eller margarin i en stekpanna. Rör ner mjölet i matlagningsyoghurten så att den inte skär sig vid kokning. Blanda yoghurt, hönsbuljongtärning, mjölk och fransk senap i en vid kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och låt alltsammans sjuda under lock tills kycklingen är färdig, cirka 10 minuter. Blanda ner saltgurka och purjolök de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och kokt broccoli.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows