Du behöver

  • 1 bägare (2 dl) creme fraiche
  • 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 msk finskivad salladslök
  • rivet skal av 1 lime
  • saft av 3/4 lime
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 burk (390 g) löksill
  • 8 små runda knäckebröd
  • späda mangold- eller salladsblad

Gör så här

1
Blanda samman creme fraiche, yoghurt, salladslök, limeskal, limesaft och salt. Rör försiktigt, annars blir röran för lös. Ställ den i kylskåpet. Ta upp sillen ur lagen och låt den droppa av.

2
Vid servering Lägg upp två knäckebröd på tallrik. Lägg på sköljda mangoldblad, klicka creme fraiche-röran på bladen och toppa med en sillbit. Strö lite rivet limeskal över. Anrätta bitarna precis före servering, annars mjuknar knäckebrödet