Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st potatis
  • nötfärs ca 300 g
  • 1 msk olja
  • 2.5 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • svartpeppar
  • 1 l vatten
  • 2 tärning köttbuljong
  • salt

Att servera till:

bröd

Gör så här

1
1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och råriv potatisarna på rivjärnets grövsta sida.

2
2. Bryn färsen i oljan och smula den med hjälp av en gaffel.

3
3. Tillsätt lök, paprika och potatis. Låt alltsammans fräsa några minuter.

4
4. Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver och peppar.

5
5. Häll på buljong och låt soppan koka under lock cirka 15 minuter. Smaksätt med salt.