Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 2 st potatis
- nötfärs ca 300 g
- 1 msk olja
- 2.5 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- svartpeppar
- 1 l vatten
- 2 tärning köttbuljong
- salt
Att servera till:
bröd
Gör så här
1
1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och råriv potatisarna på rivjärnets grövsta sida.
2
2. Bryn färsen i oljan och smula den med hjälp av en gaffel.
3
3. Tillsätt lök, paprika och potatis. Låt alltsammans fräsa några minuter.
4
4. Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver och peppar.
5
5. Häll på buljong och låt soppan koka under lock cirka 15 minuter. Smaksätt med salt.