Du behöver
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 1 ägg
- 2-3 dl sesamfrön
- olja
- salt, svartpeppar
- Grönsakswok:
- 1 knippe, ca 500 g, morötter
- 100 g färsk spenat
- 1 citrongräs eller saften av 1 citron
- olja
- 1 tsk strösocker
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 1/2 tsk stötta korianderfrön
- Tillbehör:
- sweet chilisås
Gör så här
1
Skär laxfilén i bitar. Vispa upp ägget. Vänd laxen först i ägg och sedan i sesamfrö. Stek laxfiléerna i olja några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Krydda.
2
Skala morötterna och skär dem i bitar. Rensa spenaten. Ta bort det yttersta skalet på citrongräset. Banka på det så att aromämnena frigörs. Finhacka det sedan. Hetta upp oljan i en wokpanna. Tillsätt morötter och socker, låt det fräsa ett par minuter. Tillsätt buljong, korianderfrön och citrongräs. Fräs grönsakerna på svag värme tills morötterna mjuknat. Vänd till sist ner spenaten och låt den mjukna. Lägg upp grönsakerna på en tallrik. Halvera laxen och lägg den ovanpå. Servera med sweet chilisås, limeklyfta och eventuellt vattenkrasse.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows