Du behöver
- 2 st. orange sötpotatis (eller morötter)
- 2 st. blå kongo (eller vanlig potatis)
- vatten
- salt
- 5 dl naturell yoghurt
- 2 syrliga äpplen (gärna Granny Smith)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk saft från citron
- gräslök, finhackad
- ca 200 g kallrökt lax, eller 2 skivor per port.
Gör så här
1
Skala potatissorterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter).
2
Låt vattnet rinna av. Skär potatissorterna i klyftor när de svalnat.
3
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter.
4
Blanda med de rårivna äpplena, de pressade vitlöksklyftorna,
5
citronsaften och gräslöken.
6
Lägg upp potatis, yoghurtkräm (tsatsikin) och laxen.
Ett recept från Långängens Gård utanför Stockholm, som även glutenintoleranta kan njuta av.