Du behöver

  • 2 st. orange sötpotatis (eller morötter)
  • 2 st. blå kongo (eller vanlig potatis)
  • vatten
  • salt
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 syrliga äpplen (gärna Granny Smith)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk saft från citron
  • gräslök, finhackad
  • ca 200 g kallrökt lax, eller 2 skivor per port.

Gör så här

1
Skala potatissorterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter).

2
Låt vattnet rinna av. Skär potatissorterna i klyftor när de svalnat.

3
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter.

4
Blanda med de rårivna äpplena, de pressade vitlöksklyftorna,

5
citronsaften och gräslöken.

6
Lägg upp potatis, yoghurtkräm (tsatsikin) och laxen.


Kommentar:
Ett recept från Långängens Gård utanför Stockholm, som även glutenintoleranta kan njuta av.