Du behöver

  • 1 dl maizenamjöl
    2 ägg
    2 dl solhavre
    2 msk olja
    1 kryddmått salt
    2 kryddmått strösocker
    1 kryddmått bakpulver
    Fyllning:
    2 dl solhavre
    3 msk maizenamjöl
    1 msk grönsaksfond från flaska
    skaldjur
    några droppar saft från lime eller citron

Gör så här

1
Vispa samman alla ingredienserna till pannkakssmeten. Koka solhavren och maizenamjölet till en stuvning. Smaka av med grönsaksfonden och med lime eller citron och blanda i skaldjur.

2
Stek tunna frasiga pannkakor och fyll dem med stuvning.


Kommentar:
Solhavre kan ersätta mjölk i matlagningen, som dryck och som tillbehör till gröten. Bra för laktosintoleranta.
Solhavre består av vatten, havre, rapsolja och en aning salt. Fetthalten är 1 1/2 procent.
Solhavren behöver vispas före användandet, eftersom delar av ingredienserna sjunker till botten.
Solhavre återfinns antingen i mjölkdisken eller dess närhet. Den kan lagras utanför kylskåpet. Först när förpackningen öppnats behöver innehållet kylskåpskyla. Öppnad förpackning håller sig nästan en hel vecka.