Du behöver
- 1 dl maizenamjöl
2 ägg
2 dl solhavre
2 msk olja
1 kryddmått salt
2 kryddmått strösocker
1 kryddmått bakpulver
Fyllning:
2 dl solhavre
3 msk maizenamjöl
1 msk grönsaksfond från flaska
skaldjur
några droppar saft från lime eller citron
Gör så här
1
Vispa samman alla ingredienserna till pannkakssmeten. Koka solhavren och maizenamjölet till en stuvning. Smaka av med grönsaksfonden och med lime eller citron och blanda i skaldjur.
2
Stek tunna frasiga pannkakor och fyll dem med stuvning.
Solhavre kan ersätta mjölk i matlagningen, som dryck och som tillbehör till gröten. Bra för laktosintoleranta.
Solhavre består av vatten, havre, rapsolja och en aning salt. Fetthalten är 1 1/2 procent.
Solhavren behöver vispas före användandet, eftersom delar av ingredienserna sjunker till botten.
Solhavre återfinns antingen i mjölkdisken eller dess närhet. Den kan lagras utanför kylskåpet. Först när förpackningen öppnats behöver innehållet kylskåpskyla. Öppnad förpackning håller sig nästan en hel vecka.