Du behöver

  • 250 g skärbönor eller brytbönor
  • 2 st tomater
  • 2 st rödlökar färska
  • 3 st vitlök klyftor
  • 1 st paprika röd och 1 gul
  • 1 st fänkål liten
  • 1 st zucchini
  • 2 st korv t ex kabanoss
  • rapsolja eller olivolja
  • 1 dl svarta oliver
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 1 st timjan kvist

Sås:

2.5 dl hönsbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk majsenamjöl

Gör så här

1
Dra bort växttrådarna på skärbönorna, skär dem i stora bitar på diagonalen. Förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten, låt dem sedan rinna av.

2
Skålla och skala tomaterna. Skär löken i klyftor, paprikan i bitar och skiva fänkål och zucchini. Korven skärs i små bitar.

3
Hetta upp ett par msk olja i pannan. Fräs ingredienserna var för sig några minuter tills de känns klara men har tuggmotstånd.

4
Blanda till sist allt i pannan, inkl oliverna, och hetta upp. Krydda med salt och peppar, lägg i timjankvisten. Blanda såsen och häll över woken.

5
Sjud under lock 5 min. Servera woken med kokt ris.


Kommentar:
I en wok blandas många av trädgårdens grönsaker. Har man ingen wokpanna går det bra med en stor stekpanna eller gryta.