Du behöver
- 250 g skärbönor eller brytbönor
- 2 st tomater
- 2 st rödlökar färska
- 3 st vitlök klyftor
- 1 st paprika röd och 1 gul
- 1 st fänkål liten
- 1 st zucchini
- 2 st korv t ex kabanoss
- rapsolja eller olivolja
- 1 dl svarta oliver
- salt
- svartpeppar grovmalen
- 1 st timjan kvist
Sås:
2.5 dl hönsbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk majsenamjöl
Gör så här
1
Dra bort växttrådarna på skärbönorna, skär dem i stora bitar på diagonalen. Förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten, låt dem sedan rinna av.
2
Skålla och skala tomaterna. Skär löken i klyftor, paprikan i bitar och skiva fänkål och zucchini. Korven skärs i små bitar.
3
Hetta upp ett par msk olja i pannan. Fräs ingredienserna var för sig några minuter tills de känns klara men har tuggmotstånd.
4
Blanda till sist allt i pannan, inkl oliverna, och hetta upp. Krydda med salt och peppar, lägg i timjankvisten. Blanda såsen och häll över woken.
5
Sjud under lock 5 min. Servera woken med kokt ris.
I en wok blandas många av trädgårdens grönsaker. Har man ingen wokpanna går det bra med en stor stekpanna eller gryta.