Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 blomkålshuvud, 800-900 g
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor
  • Dressing:
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5 msk druvkärnolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • färsk dragon

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och sätt in dem i ugnen. Baka dem cirka 20 minuter, tills de får svarta fläckar. Vänd dem någon gång. Ta ut dem och låt svalna. Dra av skinnet och ta bort kärnhuset. Hacka paprikorna i tärningar.

2
Dela blomkålshuvudet i små buketter. Lägg dem i kokande vatten med lite salt i. Koka cirka 5 minuter. Hacka oliverna. Vispa samman dressingen. Lägg upp blomkålen och fördela paprika-olivhack ovanpå samt runt om blomkålen. Häll dressingen över och låt gärna stå och dra en stund före servering. Garnera med bladpersilja.