Du behöver

Creme:

butternutsquash ca 1 kg
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
olja att steka i
1 tsk curry
0.5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond konc.
1.5 dl grädde
1 st ingefära liten bit färsk

Pepparsirap:

1 st vitlöksklyfta
2 msk svartpeppar grovmalen
1 msk matolja
1 dl strösocker
0.5 dl soja
0.5 dl vitt vin
1 msk kycklingfond konc.

Pilgrimsmusslor:

12 st pilgrimsmussla

Gör så här

1
Creme:

2
Skala och skär squashen i tärningar. Hacka lök och vitlök grovt. Fräs allt i lite olja utan att det får färg.

3

4
Tillsätt curry. Slå på vin, kycklingfond och grädde och riv ner ingefäran. Låt koka tills det är mjukt, cirka 30 minuter. Sila av och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

5

6
Pepparsirap:

7
Hacka vitlöken fint. Fräs lök och peppar i oljan. Slå på sockret och låt smälta. Tillsätt soja, vin, kycklingfond och låt koka ner till en sirap i 15–20 minuter.

8
Ställ åt sidan. Servera sirapen ljummen. (Den blir mera sirapslik om den är ljummen.)

9

10
Pilgrimsmusslor:

11
Stek musslorna cirka 1 minut per sida i en grillpanna. Krydda med salt och vitpeppar.

12
Servera med krämen och sirapen.