Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Marinad:

2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk ingefära finhackad eller riven färsk
1 krm chilipeppar
1 tsk gurkmeja

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i små kuber. Blanda yoghurt med pressad vitlök, salt och kryddor i en bunke. Lägg i kycklingen och blanda omsorgsfullt så att marinaden täcker all kyckling. Låt marinera minst 3 timmar eller gärna över natten. Trä upp kycklingen på spett och grilla i ugn i 275 grader med grillelementet på. Grilla i 5 minuter på ena sidan, ta ut plåten och vänd på spetten. Grilla i ytterligare 5 minuter.


Kommentar:
Kycklingfiléer är magra och därför gör vi marinaden på den lite fetare matlagningsyoghurten, men det går givetvis bra att ta den vanliga, naturella sorten. Köttet kan läggas i marinaden redan kvällen före festen.