Du behöver
- 4 stora färska rödbetor
- 6 stjälkar salladslök
- sallatsblad
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk fransk senap
- 1/2 msk honung
- 3 msk olja
- 6 strömmingsfiléer
- 1/2 tsk salt
- vitpeppar
- 1 ägg
- 1 1/2 dl riven ost
Gör så här
1
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, spola dem i kallt vatten och gnugga av skalet. Skiva dem samt salladslöken. Lägg upp sallatsblad, lök och rödbetor direkt på tallrikar.
2
Rör ihop en dressing av vinäger, senap, honung och olja.
3
Krydda strömmingen inuti och utanpå med salt och peppar. Blanda ägg och ost och tryck fast runt den vikta strömmingen. Stek strömmingarna gyllenbruna runt om och lägg upp på rödbetssalladen. Ringla över dressingen och servera med knäckebröd.
Välj knäckebröd som passar vid eventuell allergi.