Du behöver

  • 100 g renskuren marulkfilé
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • några kvistar vattenkrasse
  • Rapsmajonnäs:
  • 3 äggulor
  • 2 krm salt
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Lägg fiskfilén på ett litet fat. Blanda limesaft och -skal med ingefäran och häll över fiskfilén. Låt marinera minst 1 timme i kylskåpet.

2
Skär fisken i tunna skivor. Salta och peppra och stek hastigt i rapsolja i mycket het panna. Bitarna ska bara ner och vända i pannan.

3
Rapsmajonnäs:

4
Vispa äggulorna smidiga med saltet. Vispa därefter ner senap. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under ständig vispning till len majonnäskonsistens. Smaka av med salt och peppar.

5
Garnera fisken med krasse och servera med rapsmajonnäs.