Du behöver
- 100 g renskuren marulkfilé
- 1 limefrukt, saft och skal
- 1 msk hackad färsk ingefära
- salt och vitpeppar
- 1 msk kallpressad rapsolja
- några kvistar vattenkrasse
- Rapsmajonnäs:
- 3 äggulor
- 2 krm salt
- 1 tsk fransk senap
- 2 dl kallpressad rapsolja
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Lägg fiskfilén på ett litet fat. Blanda limesaft och -skal med ingefäran och häll över fiskfilén. Låt marinera minst 1 timme i kylskåpet.
2
Skär fisken i tunna skivor. Salta och peppra och stek hastigt i rapsolja i mycket het panna. Bitarna ska bara ner och vända i pannan.
3
Rapsmajonnäs:
4
Vispa äggulorna smidiga med saltet. Vispa därefter ner senap. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under ständig vispning till len majonnäskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
5
Garnera fisken med krasse och servera med rapsmajonnäs.