Du behöver

  • 1 st smördeg tinad
  • chèvre eller annan grovt riven ost
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm svartpeppar

Att servera till:

parmaskinka eller tunna skivor rökt skinka
4 st fikon eller päron i skivor
2 msk flytande honung

Gör så här

1
Kavla ut smördegen till en platta på 20 x 20 cm. Klä 4 formar med en bottenplatta på 6 cm i diameter med degen. Förgrädda formarna i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Tryck ner skalet om det fluffat upp sig.

2
Fördela osten i formarna. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och kryddor. Fördela vätskan i formarna. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.


Kommentar:
Den mexikanska ölen Sol serveras till den här rätten. En lätt, ganska torr öl med måttlig besk och neutral stil. Den kostar (augusti -00) 13:80 och finns på 330 ml stora flaskor. Smaksätt gärna ölen med några droppar lime.