Du behöver
- 1 st smördeg tinad
- chèvre eller annan grovt riven ost
- 1 st ägg
- 0.5 dl mjölk
- 1 krm chilipulver
- 1 krm svartpeppar
Att servera till:
parmaskinka eller tunna skivor rökt skinka
4 st fikon eller päron i skivor
2 msk flytande honung
Gör så här
1
Kavla ut smördegen till en platta på 20 x 20 cm. Klä 4 formar med en bottenplatta på 6 cm i diameter med degen. Förgrädda formarna i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Tryck ner skalet om det fluffat upp sig.
2
Fördela osten i formarna. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och kryddor. Fördela vätskan i formarna. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Den mexikanska ölen Sol serveras till den här rätten. En lätt, ganska torr öl med måttlig besk och neutral stil. Den kostar (augusti -00) 13:80 och finns på 330 ml stora flaskor. Smaksätt gärna ölen med några droppar lime.