Du behöver

  • 7 msk strösocker
  • 3 3/4 dl vispgrädde
  • 3 3/4 dl mjölk
  • 2-3 st vaniljstänger
  • 3 st ägg
  • 4 msk råsocker

Gör så här

1
Värm ugnen till150 grader (varmluft 125 grader). Häll socker, grädde och mjölk i plastbelagd kastrull. Snitta vaniljstängerna, skrapa ur fröna och lägg både frön och stänger i kastrullen. Koka upp blandningen och dra från värmen. Låt svalna lite, plocka bort vaniljstängerna.

2

3
Knäck äggen och rör sönder dem utan att vispa. Rör ner

4
äggen i gräddmjölken, vispa fortfarande inte (då blir krämen blåsig).

5

6
Fördela i ugnståliga portionsformar om drygt 1 dl. Täck med alfolie och ställ på plåt eller galler mitt i ugnen. Grädda cirka 1 timme och 20 minuter. Ta ut, låt svalna och kyl (över natt).

7

8
Servering:

9
Hetta upp ugnen till maxvärme, med grill eller övervärme påkopplad. Strö råsocker på portionerna och ställ dem på plåt. Gratinera högst upp i ugnen till fin färg, cirka 5 minuter.