Du behöver
- 7 msk strösocker
- 3 3/4 dl vispgrädde
- 3 3/4 dl mjölk
- 2-3 st vaniljstänger
- 3 st ägg
- 4 msk råsocker
Gör så här
1
Värm ugnen till150 grader (varmluft 125 grader). Häll socker, grädde och mjölk i plastbelagd kastrull. Snitta vaniljstängerna, skrapa ur fröna och lägg både frön och stänger i kastrullen. Koka upp blandningen och dra från värmen. Låt svalna lite, plocka bort vaniljstängerna.
2
3
Knäck äggen och rör sönder dem utan att vispa. Rör ner
4
äggen i gräddmjölken, vispa fortfarande inte (då blir krämen blåsig).
5
6
Fördela i ugnståliga portionsformar om drygt 1 dl. Täck med alfolie och ställ på plåt eller galler mitt i ugnen. Grädda cirka 1 timme och 20 minuter. Ta ut, låt svalna och kyl (över natt).
7
8
Servering:
9
Hetta upp ugnen till maxvärme, med grill eller övervärme påkopplad. Strö råsocker på portionerna och ställ dem på plåt. Gratinera högst upp i ugnen till fin färg, cirka 5 minuter.