Du behöver
- 600 g rensad strömming
- 1-2 krm nymald svartpeppar
- 1 purjolök
- 1 knippe dill
- 6-7 anjovisfilé
- 4 msk kaviar
- 4 dl grädde
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla fileerna med skinnsidan utåt och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form. Mal över lite peppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Hacka dillen och ansjovisfiléerna. Fördela purjolök, dill och ansjovis över strömmingen. Rör ihop kaivar och grädde. Häll blandningen över strömmingen. Tillaga mitt i ugnen i 225°C ca 30 min.
2
Servera strömmingslådan kall eller varm med kokt potatis och knäckebröd.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj knäckebröd till som passar vid ev allergi.