Du behöver
- kycklinglever ca 400 g
- 2 st schalottenlökar
- 150 g champinjoner eller
- kantareller
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 tärning hönsbuljong
- 1.5 dl kokande vatten
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vinbärsgelé eller portvin
- salt och svartpeppar
Till garnering:
4 st vol-au-vent-tarteletter
grönsallad
4 tsk rödvinbärsgelé
röda vinbärsklasar
Gör så här
1
Tina kycklinglevrarna om de är frysta. Lägg i en sil och spola av under kallvatten. Skär i mindre bitar.
2
Skala och finhacka lökarna. Rensa och skiva svamparna.
3
4
Fräs lök och svamp i 1 matsked smör i traktörpanna tills de fått gyllene färg. Ta upp dem på tallrik.
5
6
Bryn kycklingleverbitarna i resten av smöret i pannan. Lägg tillbaka svamp och lök och rör ner mjöl samt smulad buljongtärning. Späd med kokande vatten under omrörning och rör ner grädden. Sjud under omrörning cirka 5 minuter. Smaka av med vinbärsgé eller portvin samt salt och svartpeppar.
7
8
Lägg tarteletterna på en bädd av grönsalladsblad på förrättsassietter. Klicka kycklingleversauté i tarteletterna och garnera med gelé samt klasar av färska bär.
9
10
Kyckingleversautén kan tillagas dagen före och förvaras i kylskåpet. Värm upp med ett par matskedar grädde strax före servering.