Du behöver

  • kycklinglever ca 400 g
  • 2 st schalottenlökar
  • 150 g champinjoner eller
  • kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1.5 dl kokande vatten
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vinbärsgelé eller portvin
  • salt och svartpeppar

Till garnering:

4 st vol-au-vent-tarteletter
grönsallad
4 tsk rödvinbärsgelé
röda vinbärsklasar

Gör så här

1
Tina kycklinglevrarna om de är frysta. Lägg i en sil och spola av under kallvatten. Skär i mindre bitar.

2
Skala och finhacka lökarna. Rensa och skiva svamparna.

3

4
Fräs lök och svamp i 1 matsked smör i traktörpanna tills de fått gyllene färg. Ta upp dem på tallrik.

5

6
Bryn kycklingleverbitarna i resten av smöret i pannan. Lägg tillbaka svamp och lök och rör ner mjöl samt smulad buljongtärning. Späd med kokande vatten under omrörning och rör ner grädden. Sjud under omrörning cirka 5 minuter. Smaka av med vinbärsgé eller portvin samt salt och svartpeppar.

7

8
Lägg tarteletterna på en bädd av grönsalladsblad på förrättsassietter. Klicka kycklingleversauté i tarteletterna och garnera med gelé samt klasar av färska bär.

9

10
Kyckingleversautén kan tillagas dagen före och förvaras i kylskåpet. Värm upp med ett par matskedar grädde strax före servering.