Du behöver
- 500 g fiskfilé
- salt
- vitpeppar
- vetemjöl
- 1 1/2 msk smör/margarin
- Limesmör:
- 2 limer eller 1 1/2 citron
- 1 gul lök
- 2 tomater
- 1 msk hackad mynta eller persilja
- 75 g smör
- salt
- vit- eller svartpeppar
- Att äta till:
- pressad kokt potatis
Gör så här
1
Börja med limesmöret. Skala limerna så att de yttre hinnorna på frukten följer med. Putsa bort det vita från skalet och skär det gröna i tunna strimlor. Filea limerna, det vill säga skär ut klyftorna längs med hinnorna. Hacka löken och skär tomaterna i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka myntabladen.
2
Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i vetemjöl. Stek dem vackert gulbruna. Lyft upp fisken och håll den varm.
3
Mjukstek löken i matfettet. Blanda snabbt i limeklyftor, limeskal, tomathack och mynta. Salta och peppra.
4
Lägg upp fisken på serveringsfat och fördela limesmöret över.