Du behöver

  • 500 g fiskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • vetemjöl
  • 1 1/2 msk smör/margarin
  • Limesmör:
  • 2 limer eller 1 1/2 citron
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 msk hackad mynta eller persilja
  • 75 g smör
  • salt
  • vit- eller svartpeppar
  • Att äta till:
  • pressad kokt potatis

Gör så här

1
Börja med limesmöret. Skala limerna så att de yttre hinnorna på frukten följer med. Putsa bort det vita från skalet och skär det gröna i tunna strimlor. Filea limerna, det vill säga skär ut klyftorna längs med hinnorna. Hacka löken och skär tomaterna i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka myntabladen.

2
Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i vetemjöl. Stek dem vackert gulbruna. Lyft upp fisken och håll den varm.

3
Mjukstek löken i matfettet. Blanda snabbt i limeklyftor, limeskal, tomathack och mynta. Salta och peppra.

4
Lägg upp fisken på serveringsfat och fördela limesmöret över.