Du behöver
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl rödvin
- 2 msk matolja
- salt och peppar
- 4 skivor fläskkarré med ben
- Citronsmör:
- 100 g rumstempererat smör
- 2 tsk rivet citronskal
- 1/2 dl hackad persilja
- Örtolja:
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 dl hackad persilja
- 1/2 rödlök, hackad
- 3/4 dl matolja
- salt och svartpeppar
- Tomatsallad:
- 20 cocktailtomater (gula och röda), delade
- 4 plommontomater, i tjocka skivor
- 2 små knipprödlökar, tunt skivade
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk socker
- salt och svartpeppar
- 1 näve rucolasallad
Gör så här
1
Rör ihop soja, rödvin och matolja till en marinad. Lägg karrén i en plastpåse, häll på marinaden, knyt igen påsen och låt ligga i kylen i 3–4 timmar. Vänd ett par gånger.
2
3
Citronsmör:
4
Blanda ingredienserna. Ställ kallt ett par timmar. Ta ut en halvtimme före servering.
5
6
Örtolja:
7
Blanda örter med lök och olja. Krydda med salt och peppar.
8
9
Tomatsallad:
10
Vänd ihop tomater och lök med vinäger, olivolja och kryddor. Toppa med rucolasallad.
11
12
Grillning:
13
Torka av marinaden från karrén. Grilla 3–4 minuter på varje sida. Pensla på örtoljan när cirka 1 1/2 minut återstår av grillningen.