Du behöver

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré med ben
  • Citronsmör:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Örtolja:
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 3/4 dl matolja
  • salt och svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 20 cocktailtomater (gula och röda), delade
  • 4 plommontomater, i tjocka skivor
  • 2 små knipprödlökar, tunt skivade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk socker
  • salt och svartpeppar
  • 1 näve rucolasallad

Gör så här

1
Rör ihop soja, rödvin och matolja till en marinad. Lägg karrén i en plastpåse, häll på marinaden, knyt igen påsen och låt ligga i kylen i 3–4 timmar. Vänd ett par gånger.

2

3
Citronsmör:

4
Blanda ingredienserna. Ställ kallt ett par timmar. Ta ut en halvtimme före servering.

5

6
Örtolja:

7
Blanda örter med lök och olja. Krydda med salt och peppar.

8

9
Tomatsallad:

10
Vänd ihop tomater och lök med vinäger, olivolja och kryddor. Toppa med rucolasallad.

11

12
Grillning:

13
Torka av marinaden från karrén. Grilla 3–4 minuter på varje sida. Pensla på örtoljan när cirka 1 1/2 minut återstår av grillningen.