Du behöver

  • 2 st foreller à 200-250 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st ägg uppvispat
  • 1.5 msk flagad mandel
  • smör eller margarin att steka i

Gör så här

1
Skölj och torka av fisken väl både utanpå och inuti. Strö lite salt i buken. Blanda resten av saltet med mjölet. Vänd båda forellerna i mjölet. Vänd därefter i ägg och slutligen i lättkrossad, flagad mandel. Tryck fast mandeln väl.

2
Hetta upp en stekpanna på medelvarm platta. Lägg i matfett och låt det bli gyllene innan forellerna läggs i. Stek 5-7 minuter på varje sida.

3
Servera med rört smör smaksatt med citron och kapris samt ugnsstekta potatis- och rotsaksklyftor.


Kommentar:
Det här är ett recept av Maria Greisen, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.