Du behöver

  • 100 g finmalen kalvfärs
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 40 g svart tryffel, finhackad
  • svart tryffelolja
  • 4 vårkycklingar
  • smör
  • 1 kg vit sparris, färsk och av hög kvalitet
  • vatten
  • 100 g färska nässlor, vältvättade
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 knippa ramslök

Gör så här

1
Mixa färsen med grädden. Det är viktigt att ingredienserna är lika kalla. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tryffeln och några droppar olja. Skär av låren från kycklingarna. Stek dem separat. Skär loss brösten från kycklingarna.

2
Fördela färsen och rulla ihop som en korv. Stäng korven med hjälp av tandpetare. Stek klubborna och korven i smör till knaprig yta.

3
Ställ in pannan i 100 graders värme tills köttet har en kärntemperatur på 58 grader. Skala sparrisen noggrant. Skär bort 2–3 centimeter av sparrisens nederdel eftersom de kan vara träiga.

4
Koka grönsaken i saltat vatten 5–7 minuter, beroende på sparrisens tjocklek. Ta upp och pensla med smält smör.

5
Fräs nässlorna med smör tills de är mörkgröna och sjunker ihop. Koka dem en kort stund med buljongen. Mixa och smaksätt med salt och peppar. Fräs löken en kort stund så att den blir varm.