Du behöver
- 8 majskycklingbröst, utplattade
- 8 skivor spickeskinka från Heberleins eller parmaskinka
- 2 knippor färsk salvia
- smör
- 1 1/2 dl kycklingbuljong
- 1 1/2 dl halvtorrt vitt vin
- 6 röda paprikor
- olivolja
- 4 auberginer
- 2 vitlöksklyftor
- 8 tomater
- 5 dl tomatjuice
- 1 knippa färsk dragon
- 1 knippa färsk mejram
- salt
- nymalen vitpeppar
- strösocker
- 100 g parmesanost, riven + lite till garnering
- 200 g prästost, riven
Gör så här
1
Bred ut kycklingskivorna på bänken. Lägg en skiva skinka och salviablad på varje kycklingdel. Rulla ihop och fäst varje rulad med tandpetare. Bryn köttet runt om till en gyllene ton. Slå på buljong och vin.
2
Bräsera rullarna i 10-15 minuter. Dra åt sidan och varmhåll dem i buljongen. Sätt ugnen på grillvärme. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en ugnsplåt. Olja en aning. Sätt in plåten så nära grillgallret som möjligt så att paprikorna tar färg. Låt dem svalna och dra sedan av skinnet. Skiva auberginerna 1 centimeter tjocka. Lägg dem på plåt tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna. Slå på lite olivolja. Rosta dem på varje sida och låt dem sedan svalna en aning.
3
Skiva tomaterna. Varva aubergine, tomat och paprika i rader i en ugnssäker smord form. Koka upp tomatjuicen. Tillsätt de pressade vitlöksklyftorna och de hackade örtkryddorna (även salvian). Smaka av med salt, peppar och socker. Slå såsen över grönsakerna. Täck med riven ost. Baka allt i cirka
4
25 minuter i 175 grader varm ugn.