Du behöver

Dag 1:

500 g strömmingsfilé
1 st silverlök finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
1 tsk flingsalt
vitvinsvinäger ca 1 dl

Dag 2:

1 st röd paprika fint tärnad röd chili, finhackad
2 msk bladpersilja strimlad
2 msk pressad citron
3 msk olivolja

Gör så här

1
Dag 1:

2
Dra bort skinnet på strömmingen. Lägg filéerna på ett fat. Strö över lök och salt. Häll på vinäger så att det täcker. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.

3
Dag 2:

4
Ta upp filéerna och klappa dem torra med hushållspapper.

5
Det gör inget om löken är kvar. Lägg ut på ett nytt fat, strö på paprika, chili och bladpersilja, häll över ihoprörd citronsaft och olivolja.


Kommentar:
Rätten ska egentligen göras på färska sardiner men strömming duger bra.