Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 500 g bladspenat väl sköljd
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 100 g ricotta t
  • 600 g gös abborre eller uer

Gör så här

1
Skala och finhacka schalottenlöken och grovhacka spenaten, men spara åtta ganska stora blad. Fräs lök och spenathack lätt i smöret, krydda med salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan med färskosten. Förväll de sparade spenatbladen och kyl dem i kallt vatten. Fyll spenatbladen med ostmassan och forma små dolmar. Lägg dem på ugnssäkert fat och droppa över lite olja. Värm i ugn eller mikro. Spenat och ostblandningen kan också serveras som små bollar utan att rullas in i spenatblad.

2
Stek fisken i smör med skinnsidan neråt så att den blir lätt knaprig. Salta och peppra. Servera fisken med spenatknyten, en god vitvinssås med basilika samt ugnsbakade tomathalvor med tunna vitlöksskivor, vinäger, olja, lite socker samt salt och peppar.


Kommentar:
Recepten är komponerade av Nils-Emil Ahlin och Kjell Appelgren.
Tips!
Gör gärna en god vitsås med fiskfond och vitt vin, men den som vill göra det enkelt för sig använder Kelda fisksås som bas och smaksätter med vitt vin, smör och lite färsk basilika.