Du behöver

  • 2 skinn- och benfria rödingfiléer
  • ca 1/2 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl vatten + ca 1 msk fiskfond (från flaska)
  • ca 1 msk hackad dill
  • Till uppläggning:
  • 2 kräftor
  • ca 100 g sikrom
  • grön sparris eller broccolibuketter

Gör så här

1
Vänd fiskfiléerna i mjölet så att det fastnar. Skaka av överflödigt mjöl.

2
Stek filéerna sakta i smör på svag värme, strö över salt och peppar. Häll på grädde, rödvin och fiskfond som ska koka ihop till simmig sås. Strö över dill.

3
Lägg upp rödingfiléerna på var sin tallrik med sås, en kräfta, sikrom och kokt grön sparris eller broccolibuketter.

4
Servera sommartid med nykokt färskpotatis – annars med pressad potatis.


Kommentar:
Ett recept från restaurang Munkklostret i Vadstena.