Du behöver
- 2 skinn- och benfria rödingfiléer
- ca 1/2 dl vetemjöl
- smör till stekning
- salt och vitpeppar
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl rödvin
- 1/2 dl vatten + ca 1 msk fiskfond (från flaska)
- ca 1 msk hackad dill
- Till uppläggning:
- 2 kräftor
- ca 100 g sikrom
- grön sparris eller broccolibuketter
Gör så här
1
Vänd fiskfiléerna i mjölet så att det fastnar. Skaka av överflödigt mjöl.
2
Stek filéerna sakta i smör på svag värme, strö över salt och peppar. Häll på grädde, rödvin och fiskfond som ska koka ihop till simmig sås. Strö över dill.
3
Lägg upp rödingfiléerna på var sin tallrik med sås, en kräfta, sikrom och kokt grön sparris eller broccolibuketter.
4
Servera sommartid med nykokt färskpotatis – annars med pressad potatis.
Ett recept från restaurang Munkklostret i Vadstena.