Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud
- 150 g baconskivor
- Sås:
- 4 dl mjölk + 2 1/2 msk vetemjöl
- 2 msk smör eller margarin
- 1 finhackad gul lök
- 3 tomater, flådda och grovhackade eller 3 msk tomatpuré
- salt
- tabasco
- strösocker
Gör så här
1
Ansa blomkålshuvudet och skär ett djupt kryss i stjälken. Lägg kålen med blomsidan neråt i en stor kastrull med kokande, lättsaltat vatten. Koka 5 minuter. Vänd huvudet med stjälken neråt och koka ytterligare 8-10 minuter. Ta upp och låt rinna av väl. Knaperstek baconet i tärningar.
2
Såsen: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smält smöret och fräs lök och tomat mjuka 5 minuter. Vispa ner allt i såsen. Den får nu inte koka mer. Smaka av med salt, tabasco och en aning socker.
3
Servera till kål och pasta.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.