Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 150 g baconskivor
  • Sås:
  • 4 dl mjölk + 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 tomater, flådda och grovhackade eller 3 msk tomatpuré
  • salt
  • tabasco
  • strösocker

Gör så här

1
Ansa blomkålshuvudet och skär ett djupt kryss i stjälken. Lägg kålen med blomsidan neråt i en stor kastrull med kokande, lättsaltat vatten. Koka 5 minuter. Vänd huvudet med stjälken neråt och koka ytterligare 8-10 minuter. Ta upp och låt rinna av väl. Knaperstek baconet i tärningar.

2
Såsen: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka såsen 3 minuter. Smält smöret och fräs lök och tomat mjuka 5 minuter. Vispa ner allt i såsen. Den får nu inte koka mer. Smaka av med salt, tabasco och en aning socker.

3
Servera till kål och pasta.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.