Du behöver

  • 4 st kycklingfilé färska eller tinade
  • soja ca 2 msk japansk
  • 1 msk dijonsenap fransk osötad
  • dragon ca 1 tsk smulad
  • 2.5 dl mellangrädde
  • rosépeppar ca 1 tsk krossad

Franska ärter:

1 st lök finhackad liten gul
1.5 msk smör eller margarin
250 g ärter (petits pois)
2 krm salt 1 krm svartpeppar
1 st isbergssallad klyfta finstrimlad

Till servering:

potatis Pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skär eventuellt en ficka i varje filé och fördela osten i var och en.

3
Lägg ut filéerna i en ugnssäker form. Pensla dem med soja, blandad med senap. Strö över dragon. Häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen sammanlagt 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.

4
Medan kycklingen står i ugnen är det lagom att koka och sedan pressa potatis i purépress, samt laga till franska ärter: Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallad. Tillsätt 1/2 msk matfett och sjud vidare ett par minuter.

5
Ta ut den färdiga kycklingrätten och strö rosépeppar över.


Kommentar:
Att dricka till:
Ett Riojavin är sällan fel. Ett bra val kan vara Montecillo Vina Cumbrero (2643) för 79 kr. Finns även på halvbutelj för 47 kr.