Du behöver
- 8 färskpotatisar, delade på längden
- olivolja
- färsk timjan
- flingsalt
- nymalen vitpeppar
- 4 kycklingfiléer
- 4 schalottenlökar, delade i 8 bitar var
- 3 dl mustig kycklingbuljong
- 2 dl grädde (valfri fetthalt)
- 3 msk ättika (12-procentig)
- 3 msk strösocker
- dill, en näve grovt skuren
- 200 g kräftstjärtar i lag
Gör så här
Lägg potatisarna i en ugnssäker form. Rippla över lite olivolja. Lägg på ett par kvistar timjan. Salta och peppra. Rosta i 220 graders ugnsvärme cirka 40 minuter. Bryn kycklingbitarna i lite olivolja. Så också löken. Slå på buljongen och grädden. Låt sakta koka i 10 minuter. Tillsätt ättika och socker. Koka ytterligare 10 minuter. Dags för dill och kräftstjärtar i såsen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.