Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- Dillpesto:
- 2 knippor dill à ca 40 g
- 1/2 dl valnötter
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 dl rapsolja
- 1 dl riven parmesanost eller annan lagrad torr ost
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
- 2 msk hett vatten
Gör så här
1
Borsta och tvätta potatisen. Koka den i saltat vatten, gärna med några dillkvistar i. Koka potatisen så att den precis känns mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av.
2
Dillpesto: Finhacka dill, valnötter och skalad vitlök i en matberedare. Kör till en tjock pasta. Tillsätt olja i en tunn stråle. Rör ner osten. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med hett vatten till en lagom konsistens.
3
Skär potatisen i 2-4 bitar vardera beroende på storlek.
4
Blanda den med dillpeston i en skål och ät den varm eller kall.