Du behöver
- ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
- 2 burkar ananasringar à 220 g
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1-2 tsk curry
- 1 msk torrostade kokosflingor
- Sås:
- 2 bananer
- 1 liten burk ananasringar, 220 g
- 1 röd paprika
- 4 skivor bacon
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl ananasspad från burk
- 1 dl köttbuljong
- 1 tsk honung
- 1 tsk soja
- 1 tsk salt
- 1 1/2 msk maizena + 2 msk vatten
Gör så här
1
Lägg spjället med köttsidan uppåt. Skär snitt diagonalt tvärs över spjället. Skär ner till benen men inte rakt igenom.
2
Dela ananasringarna i bitar. Lägg spjället i en ugnssäker form och fyll skårorna med ananas.
3
Salta, peppra och strö över curry. Sätt in spjället på nedre falsen i ugnen i 175 grader. Stek spjället färdigt, ungefär 60 minuter. När benen lätt går att skära från köttet är spjället klart.
4
Gör såsen under tiden. Skala och skär banan och ananas i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Strimla baconet och fräs det i en gryta. Lägg i ananas och paprika. Pressa i vitlök. Tillsätt ananasspad, buljong, honung och soja. Rör ner maizenaredningen. Låt såsen sakta sjuda 3 minuter. Tillsätt bananbitarna. Koka upp.
5
Strö kokos över spjället. Skär det i portionsbitar. Servera med ris och fruktsås.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!