Du behöver

  • ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 2 burkar ananasringar à 220 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk torrostade kokosflingor
  • Sås:
  • 2 bananer
  • 1 liten burk ananasringar, 220 g
  • 1 röd paprika
  • 4 skivor bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl ananasspad från burk
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk maizena + 2 msk vatten

Gör så här

1
Lägg spjället med köttsidan uppåt. Skär snitt diagonalt tvärs över spjället. Skär ner till benen men inte rakt igenom.

2
Dela ananasringarna i bitar. Lägg spjället i en ugnssäker form och fyll skårorna med ananas.

3
Salta, peppra och strö över curry. Sätt in spjället på nedre falsen i ugnen i 175 grader. Stek spjället färdigt, ungefär 60 minuter. När benen lätt går att skära från köttet är spjället klart.

4
Gör såsen under tiden. Skala och skär banan och ananas i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Strimla baconet och fräs det i en gryta. Lägg i ananas och paprika. Pressa i vitlök. Tillsätt ananasspad, buljong, honung och soja. Rör ner maizenaredningen. Låt såsen sakta sjuda 3 minuter. Tillsätt bananbitarna. Koka upp.

5
Strö kokos över spjället. Skär det i portionsbitar. Servera med ris och fruktsås.


Kommentar:
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!