Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • salt, peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk hackad färsk thai chilipeppar
  • eller 1 msk hackad färsk spansk peppar
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 limefrukt, rivet skal från
  • 1 tsk röd thailändsk curry
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • kokosflingor

Gör så här

Stycka kycklingklubborna i två delar. Salta och peppra dem. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn delarna runt om och efterstek dem cirka 20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Hacka den gula löken och vitlöken. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Riv ingefäran och skalet från en lime. Fräs lök, chili och curry i lite olja i en stekgryta. Tillsätt salt, socker, tomatpuré och kokosmjölk liksom ingefära och limeskal. Lägg ner kycklingbitarna och koka upp försiktigt en gång (kokosmjölk kan skära sig). Strö över lite kokos före serveringen, servera ris och sallad till.