Du behöver

  • 4 skivor strutsfilé (à 150-175 g)
  • Marinad:
  • 2 msk muscovado- eller farinsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk tigersås (en kryddig sås)
  • 2 dl öl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk sherryvinäger eller vanlig rödvinsvinäger
  • 75 g färsk eller fryst karljohanssvamp eller motsvarande av torkad och blötlagd, hackad
  • 25 g schalottenlök, finhackad
  • smör
  • 25 g västerbottenost, riven
  • 10 g bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den i en plastpåse och lägg i strutsbitarna. Låt marineras i minst fyra timmar. Torka sedan av bitarna och grilla eller stek dem. Helst mediumtillagat. Då är köttet som mest perfekt. Finns termometer ska den stå på 65 grader. Låt köttet vila en stund i folie innan det serveras.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Tomat- och ölmarinerad strutsfilé serverad med mandelpotatis- och grönsaksragu. Därtill mojosås och pistaschsmör. En rätt komponerad av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.