Du behöver

  • 2 skivor entrecôte
  • gourmetsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • Sås:
  • 1 finmosad avokado
  • 1 dl köpt hollandaise
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 stänk grön tabasco
  • ev. (gourmet)salt
  • Tillbehör:
  • 1/2 paket klyftpotatis “country fries”
  • 8 stjälkar vit eller grön sparris
  • 2 rädisor

Gör så här

1
Såsen: Gör först såsen genom att röra samman ingredienserna. Smaka av med salt. Såsen serveras sval.

2
Tillbehören: Tillaga klyftpotatisarna med skal i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

3
Skär bort 1 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Skala de vita med potatisskalare nerifrån och upp till drygt halva stjälken. Gröna behöver i regel inte skalas. Koka i saltat vatten med en sockerbit i 15-20 minuter för de vita, 8-10 minuter för de gröna. Ta upp och låt kallna. Stjälkarna kan ljummas i mikron när det dags för servering. Skiva och tunnstrimla rädisorna att strö över sparrisen.

4
Köttet: Torka av entrecôteskivorna. Lägg dem på het grill och grilla på stark värme 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp gallret och låt köttet vila ett par minuter på svag värme innan det läggs på tallrikar med en rejäl såsklick och vackra tillbehör.