Du behöver
- 1 st aubergine
- salt
- 1 st ägg
- 3 msk ströbröd
- 3 msk sesamfrön
- olivolja
- 2 dl hirsflingor
- 4 dl vatten
- 0.5 st purjolök
- 1/2-1 st chilipeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st tomat stor
- örtsalt
Gör så här
1
Skär auberginen i ett par centimeter tjocka skivor. Strö lite salt på skivorna och lägg dem åt sidan en stund. Torka sedan av dem och vänd först i uppvispat ägg, sedan i en blandning av ströbröd och sesamfrön. Stek på medelvärme i olivolja, några minuter på varje sida.
2
Spola hirskornen i kallt vatten och koka dem sedan i vattnet 20-25 minuter. Skiva purjolöken och chilipepparn tunt. Fräs dem lätt i lite olja och tillsätt en pressad vitlöksklyfta samt tomaten skuren i tärningar. Hetta upp allt och blanda med hirset. Smaka av med örtsalt och servera till aubergineskivorna. Gräddfil och citron är gott till.
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk – eller en matig bönsallad.