Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 st burk hela tomater (400 g)
- 1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
- salt
- peppar
- 1 krm socker
- 0.5 kruka basilika hackad
Tillbehör:
2 st pasta port nykokt t ex penne
1 st burk musslor (105 g) rökta
isbergssallad
Gör så här
1
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt tomaterna och häll på vinet eller buljongen. Smaksätt med lite salt och peppar.
2
Låt såsen sjuda på svag värme utan lock, tills det blir en simmig tomatsås, 15–20 minuter. Rör ner rikligt med hackad basilika. Låt inte såsen koka mer.
3
Blanda tomatsåsen med nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.
4
Bjud direkt med väl avrunna musslor och en fräsch sallad.