Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 msk fiskfond konc på flaska
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk maizenaredning ljus
  • 0.5 dl gräslök finhackad
  • salt och peppar
  • 600 g rödingfilé gärna med skinnet kvar
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja
  • potatis (färsk om årstiden tillåter)

Gör så här

1
Koka ihop vatten, koncentrerad fiskfond, vitt vin och mellangrädde under fem minuter på medelvärme. Red av med maizenaredning. Rör i gräslök och krydda med salt och peppar.

2
Dela varje filé i fyra bitar på snedden, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Halstra rödingen, först med skinnsidan ner, en minut på varje sida. Servera till gräslökssåsen och den nykokta potatisen.


Kommentar:
Detta är Lars Lejonborgs (fp) favoritrecept.