Du behöver

  • 1 dl ättika, 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 800 g skinn- och benfri sik
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 msk gula senapsfrön
  • 1/2 msk krossade kryddpepparkorn
  • 4 msk enbär, grovt hackade
  • 1 gul lök, skivad
  • 15 cm purjolök, skivad
  • 2 dl grovt skuren dill

Gör så här

1
Vispa ihop ättika, vatten och salt. Lägg siken i lagen över natten.

2
Lyft filéerna ur lagen och låt rinna av. Blanda socker, salt och kryddor. Varva blandningen med fisken, lök, purjolök och dill. Täck över med plastfilm och låt grava i 2 dygn. Vänd filéerna ett par gånger under tiden.

3
Servera med nykokt, gärna färsk potatis.


Kommentar:
Detta är Maud Olofssons (c) favoriträtt.