Du behöver
- 1 hackad schalottenlök
- 1 1/2 dl avorioris eller grötris
- 1/2 msk smör eller margarin
- 4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
- 1 paket (200 g) fryst sparris
- 6 färska champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 dl riven (parmesan)ost
- riven pepparrot
- 4 skivor kallrökt lax
Gör så här
1
Fräs lök och ris i smör, häll på buljong i omgångar medan riset tillagas. Tar cirka 20 minuter.
2
Lägg sparrisen i kokande vatten och koka upp. Sila av vattnet. Skär sparrisen i bitar, spara topparna för sig.
3
Grovhacka svamp och fräs skivorna mjuka med aningen matfett. Vänd ner sparris och svamp i risotton, Smaka av med salt, vitpeppar och ost.
4
Lägg upp risotton på tallrikar, och garnera med sparristoppar. Lägg laxskivor bredvid med pepparrotsriv över.
Tips! Smaka av med vitt vin i risotton till fest.