Du behöver

  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 1/2 dl avorioris eller grötris
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1 paket (200 g) fryst sparris
  • 6 färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl riven (parmesan)ost
  • riven pepparrot
  • 4 skivor kallrökt lax

Gör så här

1
Fräs lök och ris i smör, häll på buljong i omgångar medan riset tillagas. Tar cirka 20 minuter.

2
Lägg sparrisen i kokande vatten och koka upp. Sila av vattnet. Skär sparrisen i bitar, spara topparna för sig.

3
Grovhacka svamp och fräs skivorna mjuka med aningen matfett. Vänd ner sparris och svamp i risotton, Smaka av med salt, vitpeppar och ost.

4
Lägg upp risotton på tallrikar, och garnera med sparristoppar. Lägg laxskivor bredvid med pepparrotsriv över.


Kommentar:
Tips! Smaka av med vitt vin i risotton till fest.