Du behöver

  • 250 g färsk tagliatelle eller 6 torra nystan
  • 1 msk mat- eller kaffegrädde
  • 1 påse (80 g) färsk babyspenat eller 1 paket fryst bladspenat
  • 1 bit (140 g) skinn- och benfri laxfilé
  • 1 msk olja eller smör
  • 8 halvor soltorkade tomater, blötlagda
  • 1/2 dl mat- eller kaffegrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen. Sila av och rör in en matsked imat eller grädde. Håll varmt under lock.

2
2. Skölj spenatbladen under kallvatten. Skaka av och lägg bladen i en het stekpanna och vänd med två stekspadar tills bladen faller samman och vattnet ångat bort. För över på en tallrik.

3
3. Skär laxen i mindre bitar. Stek dem i matfett i stekpannan cirka 3 minuter på medelvärme. Strimla och lägg i tomaterna. Lägg i spenaten. Häll över imat eller grädde och lyft samman ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Lägg upp pastan på varsin tallrik och skeda laxrätten från pannan över.