Du behöver
- 300 g blockfryst torskfilé
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 msk persillade (kryddblandning)
- 1 msk smör eller margarin
- Pytt:
- 1 hackad gul lök
- 1 msk olja
- 225 g (1/2 paket) frysta champinjonskivor
- 300 g (1/2 paket) frysta potatistärningar
- 1 dl finskuren persilja
- 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
1. Halvtina fiskblocket. Skär 2 centimeter tjocka skivor på snedden. Blanda ströbröd, salt och persillade i en djup tallrik. Tryck ner skivorna så att paneringen fäster väl.
2
2. Stek i matfett på medelvärme. Tillsätt ej mer fett då skivorna vänds. Total stektid cirka 10 minuter.
3
Pytt: Fräs löken i olja i en traktörpanna. Tillsätt och fräs svampen tills vätskan kokt in. Tillsätt potatis och vändstek tills potatistärningarna är genomvarma. Avsluta med att krydda med persilja, salt och peppar.
4
Sås: Hacka 2 rädisor till såsklicken och blanda i 3 msk matlagningsyoghurt. Smaka av med salt.