Du behöver

  • 300 g blockfryst torskfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 msk persillade (kryddblandning)
  • 1 msk smör eller margarin
  • Pytt:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 225 g (1/2 paket) frysta champinjonskivor
  • 300 g (1/2 paket) frysta potatistärningar
  • 1 dl finskuren persilja
  • 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
1. Halvtina fiskblocket. Skär 2 centimeter tjocka skivor på snedden. Blanda ströbröd, salt och persillade i en djup tallrik. Tryck ner skivorna så att paneringen fäster väl.

2
2. Stek i matfett på medelvärme. Tillsätt ej mer fett då skivorna vänds. Total stektid cirka 10 minuter.

3
Pytt: Fräs löken i olja i en traktörpanna. Tillsätt och fräs svampen tills vätskan kokt in. Tillsätt potatis och vändstek tills potatistärningarna är genomvarma. Avsluta med att krydda med persilja, salt och peppar.

4
Sås: Hacka 2 rädisor till såsklicken och blanda i 3 msk matlagningsyoghurt. Smaka av med salt.