Du behöver
- 350 g bandspaghetti
- 1 lime eller 1/2 citron
- 250 g champinjoner
- 200 g kokt skivad skinka
- några stjälkar citronmeliss
- 1 stor gul finhackad lök
- 1 msk smör eller margarin
- salt, vitpeppar
- 2 dl vatten + 2 tsk kycklingfond
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk ljus maizenaredning
Gör så här
1
Skala lime/citron och skär skalet i tunna strimlor. Pressa lime/citron. Det behövs 1-2 msk saft. Skiva champinjonerna, strimla skinkan, grovhacka citronmelissen. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning.
2
<b>Gör såsen: </b>Fräs löken i lite matfett. Tillsätt skinka och svamp. Krydda med salt och peppar. Fräs blandningen försiktigt cirka 5 minuter. Tillsätt buljong och crème fraîche. Smaka av med lime-/citronsaften. Red av med maizenaredningen och blanda i lime-/citronskalet.
3
Lägg upp spaghettin i portioner. Fördela såsen ovanpå och strö över de hackade citronmelissbladen.