Du behöver

  • 350 g bandspaghetti
  • 1 lime eller 1/2 citron
  • 250 g champinjoner
  • 200 g kokt skivad skinka
  • några stjälkar citronmeliss
  • 1 stor gul finhackad lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt, vitpeppar
  • 2 dl vatten + 2 tsk kycklingfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk ljus maizenaredning

Gör så här

1
Skala lime/citron och skär skalet i tunna strimlor. Pressa lime/citron. Det behövs 1-2 msk saft. Skiva champinjonerna, strimla skinkan, grovhacka citronmelissen. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning.

2
<b>Gör såsen: </b>Fräs löken i lite matfett. Tillsätt skinka och svamp. Krydda med salt och peppar. Fräs blandningen försiktigt cirka 5 minuter. Tillsätt buljong och crème fraîche. Smaka av med lime-/citronsaften. Red av med maizenaredningen och blanda i lime-/citronskalet.

3
Lägg upp spaghettin i portioner. Fördela såsen ovanpå och strö över de hackade citronmelissbladen.