Du behöver

  • 1 st fänkålsstånd
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 1 st ekbladssallat
  • 100 g rucolasallad
  • 1 st rödbetsskott ask

Vinägrett:

0.5 dl flädersaft outspädd
0.5 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 nypa gourmetsalt (ca 1 tsk)
1 nypa svartpeppar (ca 1 tsk)
granatäpple till garnering

Gör så här

1
Skär fänkålsståndet i lövtunna skivor. Lägg dem i rikligt med kokande, lättsaltat vatten och koka två–tre minuter tills skivorna är al dente. Kyl då hastigt i iskallt vatten och låt vattnet droppa av.

2

3
Skölj och skär selleristjälkarna i tunna strimlor.

4

5
Skölj ekbladssallad, rucola och rödbetsskott var för sig tills sköljvattnen är rena. Låt vattnet droppa väl av salladen. Ansa bladen.

6

7
Lägg upp alla ingredienser på ett vackert fat och ställ det svalt tills det är dags att servera. Täck med plastfilm om salladen ska stå mer än en halvtimme.

8

9
Skaka samman vinägretten av flädersaft, olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla över salladen och servera.